Naše kadetkinje su, kao sastav ŠSD Lošinj, OŠ Marija Martinolića iz Malog Lošinja, osvojile prvo mjesto na prvom krugu Prvenstva osnovnih škola Primorsko-goranske županije za učenice u školskoj godini 2023/24. Igralo se 5. listopada u Rijeci, a prvih šest ekipa steklo je pravo nastupa u županijskoj završnici, koja će se odigrati također u Rijeci, 17. listopada.

Igrale su Iris Buneta, Melani Delize, May Giorgia Cadeddu-Verlić i Nia Stojanović Morić, dobivši pet mečeva, uz jedan neodlučeni, a bez poraza. Igralo se šest kola švicarskim sustavom, tempom od 10 minuta s dodatkom od pet sekundi po potezu.

Rezultati: Lošinj - Delfin 3:1, Viševica - Lošinj 0:4, Lošinj - Brajda 3:1, Glavoč - Lošinj 2:2, Pehlin - Lošinj 0:4, Lošinj - Kostrena 4:0.

Poredak: Lošinj 11 meč-bodova, Glavoč (Crikvenica) 8, Brajda (Rijeka) i Delfin (Novi Vinodolski) po 7, Turbina (Tribalj), Viševica (Fužine) i Jelen (Dražice) po 6, Kostrena i Pehlin po 5, Čavlići (Čavle) 3, Petehovac (Delnice) 2.


Sa županijske će završnice najbolja ekipa ići na Prvenstvo Hrvatske za osnovne škole, koje će se u studenom odigrati u Poreču.