Prvog rujna je na glavnom trgu u Malom Lošinju odigrana simultanka velemajstora Ivana Šarića, najbolje rangiranog hrvatskog šahista, godinama već u svjetskom "top 100". Igrao je na 27 ploča protiv članova ŠK Lošinj i gostiju, a postigao je rezultat 26½:½.

Jedini remi izborila je Dorotea Žuteg (ŠK Goran, Vrbovsko - ali s boravištem na Lošinju), a najdulje je za pločom izdržao naš kadet Tin Pavanello. Još su igrali Patrik Vida, Adrian Šintić, Martin Šintić, Ivan Wiedenhöft, Ivan Subota, Josip Mikić, Boris Vološin, Jakov Vidulić, Ludvig Grego, Josip Pekić, Roland Wegemann, Igor Tripalo, Dubravko Devčić, Vladimir Buconjić, Vanesa Vašek, Iris Buneta, May Giorgia Cadeddu-Verlić, Mihael Toth, Leon Štajduhar, Danko Ettinger, Georg Beckmann, Marko Razmolodin, Karlo Maričević, Levin Jakovljević i Igor Basta.

Bila je ovo treća Šarićeva simultanka u Malom Lošinju, a kao i lani, prikupljali smo novac za potrebe Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju "Ruka u ruci". Pokrovitelj simultanke je Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, a pomogli su Gradska knjižnica i čitaonica Mali Lošinj, konoba "Hajduk" te "Lošinj usluge".